Naslovnica BiH B. Luka: Protest protiv poskupljenja struje

B. Luka: Protest protiv poskupljenja struje

284
foto: federalna.ba/Fena

Banja Luka — Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković istakao je večeras na protestu u Banjoj Luci da struja za domaćinstva RS ne smije da poskupi.

Najavio je da će opozicija biti protiv i poskupljenja struje, kupovine helikoptera, aviona i drugih nepotrebnih troškova vlasti u RS-u, dok u isto vrijeme nema novca za zdravstvo, škole…

Njegova stranačka koleginica Jelena Trivić je rekla da ne vjeruje vlastima u RS da neće biti povećanja cijene struje.

“Uvijek ima novca kada vlast želi da kupi helikoter, a nema za narod, ni privredu. Ne smije tako biti”, rekla je ona i dodala da se građani treba da bude i na protestima, jer je to njihovo ustavno pravo.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović je oštro kritikovao sadašnju vlast u RS-u, kao i upravljanje “Elektroprivredom RS”, protiv čije su prodaje Srbiji, prenosi federalna.ba, pozivajući se na Fenu.

“Bilo je dovoljno da kažemo da će biti protesti i oni su se povukli”, rekao je Vukanović u obraćanju okupljenih građanima, kojima je poručio da je ovo bila proslava opozicione pobjede, jer se vlast prepala i odustala od poskupljenja struje za domaćinstva u RS-u.

Predstavnici višečlanih porodica protiv su poskupljenja struje, jer će, kažu, morati da se odriču kupovine hrane i drugih osnovnih proizvoda, zbog skuplje struje.

Opozicioni skup je prošao bez incidenata.

(StarMo)