Naslovnica BiH Autoceste FBiH: Nižu se rekordi…

Autoceste FBiH: Nižu se rekordi…

141
foto arhiva

Mostar — Oporavak od pandemijom pogođenog poslovanja je zabilježen u prvih sedam mjeseci 2021. godine u JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar.

Marin Jelčić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje, predstavio je podatke u vezi porasta prometa vozila na izgrađenom dijelu autoceste u FBiH.

“I dalje nižemo rekorde u 2021. godini, iako se još borimo sa specifičnostima izazvanim pandemijom koronavirusa. U prvih sedam mjeseci 2021. godine imamo značajan porast prometa i prihoda u odnosu na isti period 2020. godine, kao i porast za isti period u odnosu na dosadašnju rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Navedeno nam svakako daje za pravo da nastavimo istim metodama rada, te nam pokazuje i dokazuje da smo nam na pravom putu, pogotovo ako se uspoređujemo s upravljačima autocesta u regiji koji se ne mogu pohvaliti rezultatima kakve smo mi ostvarili”, navodi Jelčić.

JP Autoceste FBiH je u prvih sedam mjeseci 2021. godine zabilježilo ukupno 6.938.310 vozila na izlazu s autoceste A1.

Ukupan broj izlaza povećan je za 21,18 posto u odnosu na isti period 2020. godine. U usporedbi s istim periodom 2019. godine, broj prolaza je veći za 18.631 prolaza, navodi se u saopćenju JP Autoceste FBiH.

 

(StarMo)