Naslovnica Sport ATP: Đoković se povukao…

ATP: Đoković se povukao…

130
Novak Đoković

Beograd — Najbolji teniser svijeta Novak Đoković povukao je kandidaturu za mjesto u ATP Savjetu igrača.

Osvajač 17 Grand Slam naslova, koji je ovoga ljeta osnovao novo tenisko udruženje – Uniju igrača (PTPA), zahvalio se svima koji su ga nominirali, ali je objasnio zbog čega ne može ostati u utrci.

“Kao prvo, počašćen sam podrškom i povjerenjem onih koji su me nominirali. Nažalost, imajući u vidu posljednje događaje osjećam obvezu povući svoje ime s liste kandidata. Ne želim stvoriti konflikt niti bilo kakvu neizvjesnost oko izbora igrača. Nerado i teška srca to radim. Iskreno vjerujem da postoji put unaprijed, nešto što će unaprijediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan utjecaj na tenis. Uvjeren sam da će PTPA to uskoro uspjeti ostvariti,” poručio je srpski tenisač.

Đoković je u objavi na Twitteru kazao kako je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo “koje ga je stavilo u tešku poziciju”.

Pravilo je da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se vjeruje da imaju ‘sukob interesa’, ne mogu biti nominirani ili izabrani u ATP Savjet igrača.”

Na kraju je naglasio da u sportu kojim se bavi nema sukoba interesa.

“Nadam se da ćemo ići naprijed, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP,” rekao je Đoković.

(StarMo)