Naslovnica Politika Asić: Hrvati moraju kaziti HDZ BiH

Asić: Hrvati moraju kaziti HDZ BiH

723
Željko Asić; foto: Fena

Mostar — Kandidati za Gradsko vijeće Kolacije “Mostar moj dom, HSP-HSP BiH-HKDU-HRAST” za predstojeće lokalne izbore, koji će se u Mostaru održati 20. decembra, predstavili su se u četvrtak u Mostaru.

Nosilac gradske liste Koalicije “Mostar moj dom” za gradsko područje Jugozapad Željko Asić kazao je kako se “nada da će ljudi iza onih kutija zaokružiti pad režima”.

– To sada izgleda utopijski, ali nije, pogotovo nakon gašenja Aluminija, Hrvati moraju kazniti HDZ BiH – istakao je Asić, javlja Fena.

Kazao je kako će se nakon izbora zalagati da Gradsko vijeće formira holding svih gradskih poduzeća, javnih institucija.

– Ja kao jedan od ideologa te Koalicije javno kažem da niko neće imati našu podršku za Gradsko vijeće dok se ne smijene svi direktori, dok se službena auta ne razduže i dok se ne osnuje holding kojim će upravljati gradsko vijeće – poručio je Asić.

Asić se dotakao i tema kao što su neodvoz smeća, poduzeća Uborak i Vodovod kao i o neizgradnji gradske dvorane.

Tokom konferencije za novinare predstavili su se Bernardin Pandža nosilac gradske liste spomenute Koalicije iz HKDU-HRAST i Lazo Raič nosilac gradske liste Koalicije iz HSP-a BiH. Kandidat Koalicije je i Nedjeljko Ripić nosilac liste za gradsko područje Zapad, a koji nije prisustvovao konferenciji zbog zaraze koronavirusom.

Pandža je kazao kako su u spomenutu Koaliciju ušli kako bi građanima omogućili bolji život.

Predsjednik Ujedinjenog HSP-a BiH Miljenko Miloš pozvao je mlade, nezaposlene i penzionere da svoj glas daju Koaliciji. Miloš je izrazio nadu u to kako će ta Koalicija ostvariti dobar rezultat i da se Gradsko vijeće neće moći formirati bez njih.

Na konferenciji, Asić je istakao kako se Koalicija protivi tome da se odluke u Gradskom vijeću donose dvotrećinskom većinom “jer će se na taj način blokirati grad, a grad treba razvijati”, prenijeli su bh. portali.

(StarMo)