Naslovnica Politika Arnaut više nije u SBB-u

Arnaut više nije u SBB-u

505

Sarajevo — Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Arnaut je u saopćenju za javnost naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo daljnje članstvo u toj stranci.

“Moja je dužnost štititi i zauzimati se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv gospođe Duraković, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti”, dodao je Arnaut, prenosi Fena.

Istakao je da će u državnom Parlamentu nastaviti djelovati u skladu s obećanjima datim glasačima i dosadašnjim uspjesima – u pravcu smanjenja privilegija i javne potrošnje, zaštite interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, uključujući branitelja progonjenih od strane susjednih država, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napretka ka članstvu u NATO savezu i EU, te drugih takvih pitanja.

Arnaut je također poručio da druge stranke trebaju shvatiti da taj njegov potez predstavlja slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om.

“Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa”, naglasio je Arnaut u svom saopćenju.

(StarMo)