Naslovnica Politika Arapović napustio SBB: Imamo vladavinu loših ljudi!

Arapović napustio SBB: Imamo vladavinu loših ljudi!

460
Adis Arapović

Sarajevo — Adis Arapović napustio je Stranku za bolju budućnost (SBB). Najavio je da će su Parlamentu FBiH od sada “djelovati kao samostalni zastupnik”.

“Sloboda, čast i red su ideali zbog kojih sam se, prije tri godine, odlučio aktivno baviti politikom. Moj pogled na ulogu političkih stranaka i političara u društvu drastično je drugačiji od ovoga što sam uvidio, posebno u proteklih godinu dana rada u Parlamentu. Država i njene institucije, kao jedini garanti sigurnosti i blagostanja u društvu, su oslabljene, ugrožene i otete od vladajućih političkih stranaka, para-političkih centara moći, oholih pojedinaca i krupnog novca koji sve to drži na okupu. Zbog nejakih institucija, urušenog sistema i neizvjesne budućnosti živimo stalnu krizu, a strah od sutrašnjice je većini nas svakodnevni osjećaj”, rekao je Arapović.

Ističe da su “domaće stranke, proporcionalno njhovoj ulozi u vlasti, a većina ih je više ili manje u vlasti, najveći teret ovoj državi i ovom narodu”.

– Umjesto vladavine zakona, imamo vladavinu loših ljudi. Umjesto na korisnu i odgovornu politiku, ogromna energija se troši na međustranačke obračune, bezumne političke i privatne ratove, lične koristi po svaku cijenu, dok država kopni, a naroda nestaje. Ponovo postajemo pogodan plijen dušmanima, iznutra i izvana. Interesi pojedinaca i grupa su ispred interesa naroda i države. Zato je manjina komotna i bahata u svojoj moći, izobilju i otuđenosti, a većina osiromašena, ponižena i obeshrabrena. U politici se najviše okoriste i najviše spletkare oni najgorih ljudskih osobina. Sijanjem smutnje, neznanjem, neradom, kriminalom i korupcijom zagadili su čitavo društvo, oni koji bi trebali biti plemeniti primjer, jer im je dato da vode narod i državu, napisao je Arapović.

(StraMo)