Naslovnica Mostar APH: Jezera na magistralnoj cesti i loše saobraćajnice

APH: Jezera na magistralnoj cesti i loše saobraćajnice

289
foto: ilustracija

Mostar — Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) objavila je u četvrtak saopštenje u kojem žele podsjetiti javnost i pozvati nadležne na konačno saniranje dijela magistralne saobraćajnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M 17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna.

“Većini vozača je poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori ‘jezero’ koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolovoza, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za putnička vozila, a velike probleme imaju i ona veća.

Na tom se području nalazi i veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad uveliko opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

U pravilu, kad se vrate sezone kiša, o ovome problemu će svi pričati, slikati, od nemoći zbijati šale, ali smatramo kako je došlo vrijeme za njegovo konačno trajno i kvalitetno rješenje”, navode iz APH-a.

Ističu kako ne treba biti posebno stručan da bi se zaključilo kako je suho ljetno doba idealno vrijeme da se ovaj saobraćajni problem sanira.

“Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema putu M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara.

Također želimo ukazati i na potrebu da se češće i kvalitetnije obnavljaju i održavaju lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno saobraća veliki broj vozila.

Nije ovo, naravno, jedini slučaj lokalne ceste koja vapi za rekonstrukcijom, ali je ilustrativan i mnogima dobro poznat, te ovim putem ukazujemo na potrebu djelovanja odgovornih”, navodi se u saopštenju za javnost APH-a.

(StarMo)