Naslovnica BiH Apel za pomoć za četvero djece bez majke

Apel za pomoć za četvero djece bez majke

387

Sarajevo — Adila, Admaja, Arnela i Esnaf, četvero mališana iz sela Donji Grabovac kod Velike Kladuše prije nekoliko dana ostali su bez najvećeg oslonca u životu, majke.

Kako je imati majku koja je trebala biti uz njih kada se prehlade, koja ih ispraća u školu, dočekuje ih sa toplim obrokom kada dođu kući, šalje na fakultet, koja ih ženi i udaje i koja se raduje njihovoj sreći, ova dječica nažalost nikada neće saznati.

Na pravi put sada ih treba izvesti 37-godišnji otac Elvedin Ahmetović, koji je i sam shrvan od boli za preminulom suprugom. Nezaposlen je, a dok mu je supruga bila živa, radio je povremeno u šumi. Sada će mu i to biti teško izvodivo, jer se mora sam brinuti o djeci. Porodica je i ranije teško živjela. Bili su prinuđeni prodati i kravu kako bi imali novca za liječenje preminule Indire.

Iako ništa ne može nadoknaditi majčinu ljubav, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći, kako bi ovoj dječici barem obezbijedili da im sa materijalne strane ništa ne nedostaje, prenosi federalna.ba, pozivajući se na agenciju Anadoliju.

“Pozivom na telefonski broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za ovu porodicu moguće je donirati dvije KM. Putem portala www.pomoziba.org omogućene su direktne donacije sa kartice, a na linku se mogu pronaći i ostale informacije i dodatni računi putem kojih je moguće izvršiti uplate za porodicu Ahmetović“, naveli su iz Pomozi.ba.

(StarMo)