Naslovnica Mostar Apel iz MUP-a HNK: Nije potrebno dostavljati kopije potvrda

Apel iz MUP-a HNK: Nije potrebno dostavljati kopije potvrda

501
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK obavijestilo je građane, firme, štabove i druge službene osobe da “nije potrebno dostavljati kopije izdatih potvrda za kretanje”.

“Obavještavamo javnost, predstavnike stožera CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljeti kopije izdatih potvrda. Obaveza je da lica kojima su izdate potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima”, poručuju iz MUP-a HNK.

“Sve ranije propusnice izdate od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed, te nije potrebno izdavati nove”, navodi se.

Za gradske i općinske štabove Civilne zaštite obaveza je da popise izdatih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.

MUP HNK je saopštio da su proteklih dana njihovi komunikacijski kanali zatrpani kopijama potvrda i propusnica za kretanje van mjesta prebivališta ili pravnih subjekata o potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika.

(StarMo)