Naslovnica Mostar Apel iz DZ Stari grad: Pogoršana epidemiološka situacija…

Apel iz DZ Stari grad: Pogoršana epidemiološka situacija…

1205
foto arhiva - ilustracija

Mostar — “Od juče (petak op.aut.) je pogoršana epidemiološka situacija u zoni djelovanja Doma zdravlja Stari grad, imamo novozaraženih pacijenata” – stoji, između ostalog, u obavještenju koje je oko 21 sat objavljeno na Facebook stranici Doma zdravlja Stari grad Mostar.

“Ponovo apeliramo na sve vas da se pridržavate preporuka koje su ranije određene. Samo zajedno uz maksimalnu odgovornost svakog pojedinca možemo postepeno ali uspješno izići iz ove teške situacije. Uvijek uz vas Dom zdravlja Stari grad Mostar” – navodi se u objavi na Facebooku.

V.d. direktora Doma zdravlja dr. Edin Kapetanović kazao je za mostarski.ba da je “potvrđen jedan novozaraženi pacijent s područja koga pokriva ova zdravstvena ustanova”.

Riječ je o mještaninu jednog od naselja u sjevernom dijelu Mostara, koji je prema riječima doktora Kapetanovića “imao veliki broj kontakata”. Tako je tokom današnjeg dana testirano 25 osoba, a 5 bližih kontakata je stavljeno u izolaciju.

Dr. Kapetanović nalaze za 25 danas testiranih kontakata novozaraženog pacijenta očekuje u nedjelju.

– Zamolio bih građane da se pridržavaju svih propisanih uputa, jer podsjećam da nas neodgovorno ponašanje može skupo koštati. Svaki novozaraženi pacijent sa sobom donosi određeni broj potencijalno zaraženih, istakao je za Mostarski.ba dr. Edin Kapetanović.

(StarMo)