Naslovnica Mostar Apel građanima: “Ta osoba ne skuplja novac u naše ime”

Apel građanima: “Ta osoba ne skuplja novac u naše ime”

979
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Osoba za sada nepoznatog identiteta posljednjih dana na području Mostara od građana je tražila novac za aktivnosti različitih nevladinih udruženja, saznaje portal StarMo u Brdsko-biciklističkom udruženju MTBA iz Mostara.

Ta osoba se predstavljala kao član planinarskih i sličnih organizacija, te je od građana tražio donaciju za poboljšanje natpisa “BiH volimo te” kod Avanturističkog parka Fortica iznad Mostara, potvrdio je za StarMo prvi čovjek Udruženja MTBA, Đani Rahimić.

“Mi pozivamo građane da ne nasjedaju na takve stvari. Ta osoba se lažno predstavljala i ne skuplja novac ni u naše niti u bilo čije drugo ime”, kazao je Rahimić.

Prema saznanjima nevladinih udruženja, riječ je o licu koje se može dovesti u vezu sa krugovima ovisnika o narkoticima, te ističu da u tom smislu treba tražiti motive za aktivnosti te osobe.

“Ako već građani imaju mogućnosti i želju da pomognu rad udruženja, koja rade na zaštiti prirode, promociji naših prirodnih ljepota i turizma, onda im predlažemo da prvo kontaktiraju udruženja u čije ime se neko predstavlja i traži novac i neka te pare uplate na zvanične žiro-račune tih organizacija. Sve drugo je potencijalna prevara”, naglašava Rahimić.

Iz nevladinih udruženja su najavili da će ovaj slučaj prijaviti i nadležnim organima.

(StarMo)