Naslovnica Život Antivakserica i njena kći umrle od korona virusa

Antivakserica i njena kći umrle od korona virusa

203
foto: ilustracija

Belfast — Majka antivakserica i njena kći umrle su u samo nekoliko dana u bolnici u Belfastu nakon što su se zarazile Covidom-19, ostavljajući svoju porodicu “razorenom”.

BBC je izvijestio da je Sammie-Jo Forde (32) umrla u subotu u bolnici u Ulsteru, gdje se liječila na istom odjelu kao i njezina majka, Heather Maddern (55), koja je umrla 31. augusta.

Maddern je prije svoje smrti podijelila brojne teorije zavjere Covid, izvijestio je MailOnline, kao i post o medicinskim sestrama koje se suočavaju s otkazom ako odbiju vakcinaciju. Podijelila je i video zapise Candace Owens, konzervativne komentatorice i aktivistice iz SAD -a, o tome kako odgovoriti ako vas poslodavac prisili na vakcinisanje, te drugi od žene koja se bori protiv vakcinacije djece, prenosi federalna.ba.

Forde i Maddern su bile zdravstveni radnici i bile bi među prvim skupinama koje su imale pravo na vakcinaciju kada je u januaru počeo program cijepljenja.

Fordein otac, Kevin McAllister, rekao je za BBC-jev Nolan Show: „Ovo je upravo uništilo moj svijet. Izgubio sam kćer, najbolju prijateljicu. ” Rekao je da su Forde, koja je imala četvero djece, i Maddern bile “jako, jako bliske”. “Radile su zajedno, živjele zajedno i zajedno su umrle”, rekao je.

Maddernina sahrana održana je 13. septembra, dok je Fordeina dogovorena za 20.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)