Naslovnica Mostar Ankete: Preko 80 posto Mostaraca namjerava glasati!

Ankete: Preko 80 posto Mostaraca namjerava glasati!

222
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan potekla iz Bosne i Hercegovine a trenutno se provodi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori sa svojih pet mladih aktivista širom BiH je prethodnih dana aktivno radila na motivaciji svojih vršnjaka da izađu na izbore u gradu Mostaru 20. decembra.

Tokom tri dana kampanja #TvojGlasJeBitan realizovala je ulične akcije širom grada Mostara kojim je nastojala da ukaže na važnosti glasanja, dok su ujedno i pravili anketu o tome da li građani i građanke Mostara izlaze na lokalne izbore.

Prema rezultatima njihove ankete čak 81% Mostaraca i Mostarki izlazi na izbore 20. decembra.

“Rezultati naše ankete koju smo radili u gradu Mostaru su pokazali da čak 81 posto građana i građanki grada Mostara izlazi na izbore, 16 posto ih neće glasati, dok je svega 3 posto neodlučno. Lokalni izbori su izuzetno važni zbog rješavanja problema na lokalnom nivou te na naš kvalitet života ponajviše utiče upravo lokalna samouprava a grad Mostar ima mnogo problema za riješiti upravo na lokalnom nivou a jedan od njih je definitivno i problem smeća koji je u nadležnosti lokalne samouprave pored mnogih drugih. 20. decembra je istorijski dan za grad Mostar te pozivam sve Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas. A onima koji ne izađu poručujem da se ne žale u naredne 4 godine”, ističe koordinator kampanje, Nermin Topovčić.

 

(StarMo)