Naslovnica Region Amfilohije: “Bratoubistva i bogoubistva”, truju Crnu Goru

Amfilohije: “Bratoubistva i bogoubistva”, truju Crnu Goru

206
mitropolit Amfilohije

Podgorica — Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio da se “nada da će se nova vlast organizovati tako da pomogne da se iscjele narod i zemlja ne samo od opakog virusa koji je zavladao svijetom, već od još opakijeg virusa bratoubistva i bogoubistva, koji je trovao i truje Crnu Goru”.

Vladika je konstatovao da se narod se oslobodio od straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, zaprijetili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove.

– Naravno, svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena – poručio je mitropolit.

Podsjetivši da su svetinje bile ugrožene od nasljednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast od 1941-1945. godine, mitropolit je zablagodario Gospodu što se molitvama i na žrtvi svetih ispovjednika obnovila vjera u narodu Crne Gore.

– Narod je branio svetinje u svome srcu, žrtvujući se za njih i hvala Bogu da je ta odbrana uspjela. Nadamo se da će nove vlasti u Crnoj Gori u duhu tog žrtvovanja, bratske ljubavi, novu vlast organizovati tako da će biti blagoslovena i jedinstvena, da će pomoći da se iscjeli ovaj narod i zemlja od ne samo ovoga opakoga prolaznog virusa, koji je zavladao svijetom, već od još opakijeg virusa bratoubistva i bogoubistva, koji je trovao i do danas truje Crnu Goru – istakao je mitropolit.

(StarMo)