Naslovnica Život Amerikanci donirali zaštitne maske za novinare u BiH

Amerikanci donirali zaštitne maske za novinare u BiH

312

Sarajevo — Američka trgovinska komora u Bosni i Hercegovini donirala je Udruženju BH novinari 5.000 zaštitnih maski za medijske profesionalce da bi svoje profesionalne zadatke širom BiH mogli obavljati uz potrebne mjere sigurnosti i zaštite.

Generalna tajnica Udruženja BH novinari Borka Rudić istaknula je da je ova donacija značajna, s obzirom da u prethodnim periodu većina medija, posebno onih u manjim gradovima, nisu dobijali dovoljne količine zaštitnih maski niti drugih sredstava za zaštitu i dezinfekciju.

– BH novinari su već podijelili 4.000 maski i 1.000 pari rukavica za oko 2.000 medijskih profesionalaca širom države, koje su donirale tri odgovorne privredne kompanije. Posebno nas raduje činjenica da su maske stigle, između ostalog, i do lokalnih radija, TV kuća i drugih medija od Velike Kladuše do Trebinja, od Bijeljine do Posušja i Ljubuškog, kojih se niko nije sjetio u periodu kada im je to bilo najpotrebnije – dodala je Rudić.

Američka trgovinska komora u Bosni i Hercegovini posluje od 2010. godine i okuplja oko 100 privatnih kompanija s više od 20.000 zaposlenih, a koje njeguju iste principe i vrijednosti sa ciljem stvaranja bolje poslovne klime i ekonomskog rasta.

(StarMo)