Naslovnica Region Američki general: Od koga se to Srbija brani?

Američki general: Od koga se to Srbija brani?

492

Beograd — Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general Frederick Ben Hodges zapitao je povodom isporuke Srbiji prvog dijela ruskog protivzračnog sistema Pancir, od koga Srbija smatra da se treba braniti, javio je Glas Amerike (VOA).

“Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da se treba braniti? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu prijetnju Srbiji”, rekao je Hodges za VOA, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim riječima, Srbija bi na mnogo bolji način mogla uložiti dragocjena sredstva, izgraditi infrastrukturu i otvoriti radna mjesta, što bi mladim građanima Srbije gradilo vjeru u bolju budućnost. “Umjesto što kupuje skupe oružane sisteme protiv nepostojećih prijetnji iz zraka”, ocijenio je on.

Suma koju je Srbija platila Rusiji za raketni sistem “Pancir S” nepoznata je javnosti. Na svjetskom tržištu vojne opreme jedan raketni sistem tog tipa košta izmedju 13 i 14,6 miliona dolara, u zavisnosti od verzije, dodao je Glas Amerike.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)