Naslovnica Region Američki ambasador: U najkraćem roku formirati novu Vladu Kosova

Američki ambasador: U najkraćem roku formirati novu Vladu Kosova

342
foto arhiva

Priština — Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet pozvao je poslije susreta sa predsjednikom Pokreta Samoopredjeljenje (PS) Aljbinom Kurtijem, da se u najkraćem roku formira nova Vlada Kosova.

“Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa Aljbinom Kurtiem, da čestitam pobjedu Pokretu Samoopredjeljenje i da razgovaramo o daljem putu Kosova. Pozivamo stranke da brzo rade na formiranju vlade i konstituisanju skupštine koja služi svim građanima i bavi se svim hitnim izazovima”, napisao je Kosnet na Twitteru.

Kurti je, kako je saopšteno iz PS, izrazio uvjerenje da će se vrlo brzo formirati nova vlada Kosova, proizašla iz prijevremenih parlamentarnih izbora i u produbljivanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Predsjednik Kurti je zahvalio ambasadoru na čestitki i posjeti i izrazio uvjerenje da ćemo uskoro imati novu vladu i priliku da sarađujemo na konkretnim projektima koji pomažu demokratskoj izgradnji države, ekonomskom razvoju naše zemlje i produbljivanju bilateralnih odnosa izmedju naše dve zemlje”, navedeno je u saopštenju PS.

 


(StarMo)