Naslovnica Mostar Ambasadorica Njemačke kod Kordića i Marića: Na Mostaru “velika pozornost”…

Ambasadorica Njemačke kod Kordića i Marića: Na Mostaru “velika pozornost”…

369

Mostar — – Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić primili su u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici Nj.E. Margret Uebber, ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Uebber je čestitala gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na izboru te istaknula kako je danas na Mostaru “velika pozornost i da svi očekuju da nakon dugogodišnjeg zastoja procesi u gradu krenu naprijed”, javili su iz mostarske Gradske uprave.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća zahvalili su na čestitkama te naglasili kako “postoji spremnost i odlučnost nove gradske vlasti da se brojni problemi, koji su nastali zbog osam godina nepostojanja Gradskog vijeća, počnu sada rješavati te da svi žele unaprijediti razvoj Mostara”-

Njemačku ambasadoricu su upoznali s najavom da Grad Mostar u ovoj godini želi organizirati značajnu privrednu investicijsku konferenciju, a ona je, pozdravivši tu inicijativu, kazala kako će “sa svoje strane Ambasada Njemačke dati doprinos i pozvati njemačke kompanije da se na mjestu događaja informiraju o tome gdje, kako i s kim mogu ostvariti konkretnu gospodarsku suradnju i potencijalne investicije”.

Uebber je podvukla kako je Njemačka zainteresirana za projekte izgradnje povjerenja, posebice među mladima te projekte energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, spomenuvši u tom kontekstu konkretno nastavak izgradnje projekta vjetroparka Podveležje 2.

Na sastanku je također bilo bilo riječi i o izmjeni Statuta Grada Mostara, novoj organizaciji i sistematizaciji Gradske uprave, a što treba uslijediti u drugoj polovini ove godine.

 

(StarMo)