Naslovnica Život Ambasadorica Dilberović: Veliki uspjeh NVO Novi put iz Mostara…

Ambasadorica Dilberović: Veliki uspjeh NVO Novi put iz Mostara…

227
Pehlić, ambasadorica Dilberović i Muratović-Kajtaz

Stockholm — U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Stockholmu upriličen je susret ambasadorice BiH Elvire Dilberović sa predstavnicama NVO Novi put Abidom Pehlić i Almom Muratović-Kajtaz, a u povodu značajne nagrade kojom je nagrađena mostarska NVO organizacija.

Dan ranije, NJ.E. švedska kraljica Silvija, u Kraljevskoj palači u Stockholmu je Abidi Pehlić i Almi Muratović-Kajtaz uručila prestižnu međunarodnu nagradu za 2021. godinu, koju za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece dodjeljuje Fondacija Child 10 iz Kraljevine Švedske, kao i nagrade NJ.E. švedske kraljice Silvije i njene fondacije Briga o djeci.

NVO “Novi put” iz Mostara, BiH, jedna od samo 10 nagrađenih NVO, u konkurenciji od preko 90 nominiranih organizacija iz 27 zemalja širom svijeta.

Ambasadorica Dilberović razgovarala je sa predstavnicama NVO “Novi put” o njihovim trenutnim i budućim projektima, iskreno im čestitajući na ovom velikom uspjehu koji je došao kao rezultat njihovog profesionalnog, dugotrajnog i ozbiljnog rada – objavili su iz Ambasade BiH u Švdskoj.

(StarMo)