Naslovnica Region Ambasador Srbije odbio primiti protestnu notu

Ambasador Srbije odbio primiti protestnu notu

387
foto: MVP CG

Podgorica — Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović shodno instrukciji Ministarstva vanjskih poslova Srbije, odbio je da primi protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Božović je naime pozvan danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kako bi mu bila uručena protestna nota povodom sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave od strane više stotina navijača Crvene zvezde, nakon košarkaške utakmice, koji su se bili okupili pred Ambasadom Crne Gore.

Tom prilikom uzvikivali su pogrdne parole, te su pirotehnikom gađali istaknutu zastavu Crne Gore koja je u jednom trenutku i zapaljena.

Kako je saopćeno iz MVP-a CG, generalni sekretar Miodrag Kankaraš uložio je protest Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđujući višestruke pokušaje paljenja crnogorske zastave i nasrtaja na prostorije Ambasade, pri čemu su izostale reakcije državnih zvaničnika Republike Srbije.

Ambasador Božović osudio je paljenje zastave kao neprimjeren čin, naglašavajući da on ni u kojem slučaju ne odražava zvaničan stav ni države Srbije, niti njenih građana, prenosi Radio i Televizija Crne Gore, na koju se pozivaju bh. mediji.

On je istakao da se u komunikaciji s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem poduzimaju sve mjere u cilju zaštite prostorija i osoblja Ambasade Crne Gore.

“Republika Srbija osuđuje gađanje i pokušaj spaljivanja crnogorske zastave, što će danas zvanično saopćiti i Ministarstvo vanjskih poslova”, poručio je ambasador Božović.

(StarMo)