Naslovnica Region Ambasador Rusije zahvalio Vučiću

Ambasador Rusije zahvalio Vučiću

256

Beograd — Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću “na dobrim riječima na račun ruskih stručnjaka”, povodom vijesti da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv korona virusa.

“Ponosni smo što je u Rusiji zvanično registrovana prva u svijetu vakcina protiv nove koronavirusne infekcije. Nadamo se da će efikasno doprinijeti pobjedi čovječanstva nad korona virusom”, naveo je Bocan-Harčenko na Twitteru, prenosi Beta.

On je dodao da je time potvrđeno da Rusija “ima jednu od vodećih uloga u napretku svjetskog zdravstva”.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je u utorak u Rusiji registrovana prva vakcina protiv korona virusa u svijetu. Nazvana je “Sputnjik V”, po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letjelici koja je poslata u orbitu Zemlje.

Vučić je potom rekao da srpski stručni timovi treba da ocijene sigurnost vakcine koju je napravila Rusija i dodao da je Srbija spremna pregovarati sa svima o nabavci vakcine protiv korona virusa.

“Sretni smo što su Rusi proizveli vakcinu, samo što naši stručni timovi moraju reći da li je sigurna. Spremni smo razgovarati sa svima, jer što prije stigne vakcina to je spas za ekonomiju”, rekao je Vučić.

(StarMo)