Naslovnica Region Ambasador: Rusija se ne miješa

Ambasador: Rusija se ne miješa

334

Beograd — Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko ocijenio je kao laži izjave nekih srpskih analitičara da bi Rusija voljela da u narednoj vladi opet vidi Socijalističku partiju Srbije (SPS) i da povodom toga vrši “pritisak i agitovanje”.

“Ne dajemo nikome prednost, smatramo da je to unutrašnja stvar Srbije. Mi ćemo sarađivati sa vladom koja bude formirana na osnovu unutrašnjih odluka države, odnosno njenih instituticija”, kazao je Bocan Harčenko za nedjeljno izdanje tabloida “Kurir”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da je pozadina optužbi da Rusija stoji iza nedavnih demonstracija u Beogradu potpuno jasna, odnosno da je “riječ o rusofobiji i želji da se Rusija istjera iz regiona”.

Bocan Harčenko je optužbe da Rusija stoji za antivladinih demonstracija u Beogradu i drugim većim gradovima u Srbiji nazvao “takozvani fejk, sto posto”.

“Htjeli su da stvore lošu predstavu o Rusiji ovdje, jer Rusija nikada – bilo gdje u svijetu – nije bila među organizatorima takvih nemira. Mi se ne miješamo u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, samo želimo bilateralnu saradnju. A miješaju se oni koji nas optužuju”, rekao je Bocan Harčenko.

(StarMo)