Naslovnica Život Ambasador RH posjetio SKB Mostar

Ambasador RH posjetio SKB Mostar

418

Mostar — Direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof.dr.sc. Ante Kvesić primio je tokom dana u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Tokom posjete, razgovarali su o aktuelnoj problematici u zdravstvu uzrokovanoj korona virusom kao i pomoći Republike Hrvatske za podsticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz SKB Mostar.

“Cilj moje posjete jest upoznavanje stvarne situacije na terenu, vezane za pojavu ove pandemije, kako u kantonu, tako i na poseban način u SKB Mostar, čija je uloga u liječenju ovih bolesnika u Federaciji BiH trenutno najveća”, rekao je ambasador Sabolić, te dodao da je izuzetno zadovoljan onim što je vidio i čuo od svojih sagovornika.

“Htio bih jasno ponoviti i poručiti da će Hrvatska Vlada i dalje pomagati SKB Mostar oslanjajući se na našu ustavnu obavezu da brinemo za Hrvate u BiH”, istakao je ambasador Sabolić.

Direktor prof.dr.sc. Ante Kvesić je izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar. “Iskoristio bih priliku da se još jedanput zahvalim Vladi RH i premijeru Plenkoviću na finansijskoj pomoći u iznosu od 40 miliona kuna našoj bolnici koja nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje”, rekao je Kvesić, saopštio je uz ostalo Ured za odnose s javnošću SKB Mostar.

(StarMo)