Naslovnica Mostar Ambasador Izraela kod Kordića: Od Aluminija, do turizma i Zračne luke

Ambasador Izraela kod Kordića: Od Aluminija, do turizma i Zračne luke

115
Gendler i Kordić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u petak u Mostaru ambasadora Države Izrael za BiH sa sjedištem u Tirani Noaha Gal Gendlera.

Sastanku je prisustvovao i Amir Gross Kabiri, predsjednik “MT Abraham Group”, te dioničar i direktor “Aluminium Industries” d.o.o.

Na početku sastanka ambasador Gendler upoznao je gradonačelnika kako je nedavno boravio u ovom dijelu BiH gdje se razgovaralo o mogućnostima trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i Zapadnohercegovačke županije na područjima turizama, inovacija i novih tehnologija, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva te startupova. Naglasio je kako Izrael može ponuditi suradnju i Gradu Mostaru.

Gradonačelnik ga je informirao o tome što Mostar može ponuditi kada je u pitanju mogućnost suradnje ili ulaganja na tim područjima, a u što se mogu uključiti i visokoškolske ustanove. Posebice je naglasio perspektive koje pruža turizam kada je u pitanju Grad Mostar, kao i cijela regija Hercegovina.

Upoznao je diplomatskog gosta iz Izraela kako se radi na stvaranju jednog turističkog proizvoda koji bi objedinio sve ono što mogu Mostar i Hercegovina ponuditi turistima, a sve s ciljem daljnjeg razvoja turizma te očuvanja i promoviranja prirodnih ljepota i bogate različite kulturne baštine.

U tom kontekstu gradonačelnik je naglasio važnost revitalizacije Zračne luke Mostar, ali i činjenicu kako ona može biti i kargo središte, kao i baza za air traktore kada su u pitanju obrane od požara u Hercegovini i na jugu Dalmacije te za Crnu Goru.

 

(StarMo)