Naslovnica Politika Ambasade: Posvećeni smo građanima, a ne strankama

Ambasade: Posvećeni smo građanima, a ne strankama

348
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije u Bosni i Hercegovini oglasile su se o ponedjeljak zajedničkom izjavom.

“U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji”, stoji na početku izjave.

Navode kako politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava.

“U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje.

BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a mi ćemo nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način”, stoji na kraju zajedničke izjave ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije u Bosni i Hercegovini.

(StarMo)