Naslovnica Mostar Aluminijaši pozvali vlasti u FBiH da se “ipak urazume”

Aluminijaši pozvali vlasti u FBiH da se “ipak urazume”

411
foto: arhiva

Mostar — Razočarani radnici Aluminija, koji su mjesecima očekivali spas kompanije naveli su u otvorenome pismu Vladi FBiH da su “prevareni, izigrani i ostavljeni, bez ikakve nade u nastavak proizvodnje u bilo kojem obliku”.

Pri tome su izrazili sumnju da će vlasti Federacije BiH, koja je najveći pojedinačni suvlasnik 44 posto dionica, prihvatiti ponudu izraelsko-kineskog konzorcija MT Abraham koji je zatražio najam pogona kako bi ponovno pokrenuli proizvodnju.

“Vrijeme će pokazati tko su ti kojima je stalo da kompanija u kojoj je radilo 900 radnika, bude zatvorena i pretvorena u privatnu svojinu mešetara, koji će postupati s njom za osobne kratkoročne interese”, ističu u pismu.

Pozvali su vlasti u Federaciji BiH da se “ipak urazume” i omoguće nastavak proizvodnje u mostarskoj kompaniji koja je svojedobno bila lider po izvozu u BiH i ostvarenom prometu.

Predsjednik M.T. Abraham Group Amir Gross Kabiri rekao je da bi prvo pokrenuo pogon Ljevaonice, a postupno pokušao pokrenuti pogone Anoda i Elektrolize koja je najveći potrošač električne energije.

(StarMo)