Naslovnica Mostar Aluminij: Uložili 3, do kraja godine još 7 miliona KM

Aluminij: Uložili 3, do kraja godine još 7 miliona KM

236
foto arhiva

Mostar — Aluminij industrija će od 1. januara 2021. godine zaposliti još najmanje 90 dodatnih radnika, bivših radnika Aluminija, potvrđeno je iz ove kompanije za “Večernji list”.

Kako se navodi u danas objavljenom tekstu, Aluminij industrija je do 1. oktobra ove godine ispunila svoje ugovorne obaveze koje je potpisala s Aluminijem d. d. i zaposlila minimalno 80 bivših radnika, tačnije 82.

-U narednom periodu Aluminij industrija je ugovorom obavezna dodatno zaposliti minimalno 90 bivših radnika Aluminija d. d. Uvažavajući poslovne potrebe krenulo se s ispunjavanjem svega te sa 4. decembrom već imaju angažiranih 130 bivših radnika Aluminija. Od 1. januara 2021. zaposlit će dodatni broj te s navedenim datumom imati najmanje 170 zaposlenih bivših radnika Aluminija, piše “Večernji list”, a prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Do sada je u kompaniju uloženo više od tri miliona KM. Ovaj iznos odnosi se na obnovu Livnice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plate radnicima, obrazovanje, inspekcije peći i ostale opreme. Do kraja godine u Aluminij vlasnici planiraju uložiti dodatnih sedam miliona KM.

(StarMo)