Naslovnica Mostar Aluminij Industries potpisala Ugovor sa Aluminij d.d. Mostar

Aluminij Industries potpisala Ugovor sa Aluminij d.d. Mostar

328
foto arhiva

Mostar — Podružnica M.T. Abraham Grupe, Aluminij Industries d.o.o., te njeni međunarodni partneri China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC) sa zadovoljstvom objavljuju da od danas, 7. aprila, 2020. godine, počinje novo razdoblje za Aluminij d.d. Mostar, saopšteno je u utorak poslijepodne iz M.T. Abraham grupe.

“M.T. Abraham Grupa zahvaljuje svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, posebno Vladi Bosne i Hercegovine za njihovu pomoć i saradnju tokom procesa pregovora koji su rezultirali dogovorom, a koji će biti na opće dobro cjelokupne javnosti i privrede ove zemlje i regije.

M.T. Abraham Grupa i njeni partneri će započeti primjenjivati strateški plan kako je navedeno u ugovoru između stranaka, sve kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar u zadanom roku.

Trenutna pandemija COVID-19 virusom pred nas stavlja brojne izazove, kako ekonomske, tako i društvene. Za M.T. Abraham Grupu i njene partnere je važno pokazati vjeru u snagu ove zemlje, te njenu odlučnost i sposobnost da skupa premostimo te izazove.

U ovakvim vremenima, privatni i javni sektori moraju raditi zajedničkim snagama kako bi osigurali stabilnu ekonomsku atmosferu za Bosnu i Hercegovinu.

Amir G. Kabiri, Predsjednik M.T. Abraham Grupe i Direktor Aluminij Industries d.o.o.:

“Od početka procesa pregovora, nisam imao sumnje kako ćemo postići obostrani dogovor. Počevši od sutra, moramo se koncentrirati na primjenu našeg strateškog plana kako bismo iznova pokrenuli proces proizvodnje”.

Isaac M. Tamir, Direktor M.T. Abraham Grupe:

“Zbog trenutnih nemira u svjetskoj ekonomiji nama je najviše bitno pokazati nesumnjivo povjerenje u fabriku Aluminij kao i našu duboku predanost dugoročnim ciljevima. Učinit ćemo sve kako bismo stvorili stabilno poduzeće koje će odgovoriti izazovima tržišta, te imamo namjeru postati glavni igrač u globalnoj industriji aluminija”, saopšteno je iz M.T. Abraham grupe.

(StarMo)