Naslovnica Izdvojeno Aleksa i Emina opet na Starom mostu

Aleksa i Emina opet na Starom mostu

1022

Mostar — I ove nedjelje, u mostarskom Starom gradu upriličena je neobična turistička atrakcija.

Riječ je o “Šetnji Alekse i Emine” koje su “oživjeli” mladi mostarski glumci Nina Popović i Ivan Skoko.

Dvoje mladih glumaca, obučenih u nošnje s kraja 19. i početka 20. stoljeća, privukli su veliku pažnju inostranih gostiju, ali i Mostaraca koji su se oko 11 sati zatekli u Starom gradu i oko Starog mosta. Mnogi od njih su zastali da se slikaju sa “Aleksom” i “Eminom”.

“Turisti su jako zadovoljni, njima je ovo potpuno novi doživljaj. Lagano šetaju preko Starog mosta i naiđu na ‘Aleksu’ i ‘Eminu’. To je njima šok. I naravno da žele da se slikaju, pa pitaju ‘kako to sad”, ‘šta je ovo?’ i tako dalje”, izjavila je novinarima glumica Nina Popović.


Glumac Ivan Skoko u šali kaže kako je jedna gospođa prošla pored njih i kazala im ‘Čestitam!’. “Misli da je vjenčanje ili nešto tako slično. Vrlo lako im objasnimo da je to jedna povijesna ličnost”, izjavio je glumac Ivan Skoko.

Obogaćivanje zabavno-kulturne ponude za turiste prepoznato je kroz projekt ‘Sunčana strana Federacije BiH’, koji se realizira u saradnji agencija PRimera iz Mostara i Obala Art Centar iz Sarajeva, a sufinansira ga Federalno ministarstvo okoliša i turizma, saopćili su ranije organizatori.

(StarMo)