Naslovnica Mostar Albanski ambasador kod Kordića: Ponuđeni “prijateljski odnosi Mostara i Skadra”

Albanski ambasador kod Kordića: Ponuđeni “prijateljski odnosi Mostara i Skadra”

112
Kordić i Poda

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Rizu Podu, ambasadora Albanije u RH i Erminu Lekaj Prljaskaj, zastupnicu nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, te privrednike iz Albanije.

Ambasador Riza upoznao je gradonačelnika Kordića s inicijativom da se uspostave prijateljski odnosi između Grada Skadra (Shkodra) i Grada Mostara.

Naglašeno je kako bi ti pobratimski odnosni kasnije bili i poticaj za još bolju suradnju na državnoj razini između Bosne i Hercegovine i Albanije, a koja se u posljednje vrijeme poboljšala.

Gradonačelnik se pozitivno izrazio o ovoj inicijativi te istaknuo kako će u skladu s procedurom upoznati Gradsko vijeće kako bi se pokrenule daljnje aktivnosti u cilju njezine realizacije.

U razgovoru s zastupnicom i ambasadodrom gradonačelnik Kordić ih je upoznao “kako postoji dobra suradnja s albanskom zajednicom u Mostaru”. Gradonačelnik je pozvao i albanske privrednike da ulažu u Mostar, te da postoje brojne mogućnosti za ulaganja, posebno u turizmu i poljoprivredi.

(StarMo)