Naslovnica BiH Akcija SIPA-e: “Pao” jedan od najtraženijih narko-dilera

Akcija SIPA-e: “Pao” jedan od najtraženijih narko-dilera

252
foto: ilustracija

Sarajevo/Trebinje — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u Trebinju proveli akciju u kojoj su uhapsili pet osoba zbog niza različitih krivičnih djela.

Izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Neovlašten promet opojnim drogama”, “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, te krivično djelo “Pripremanje krivičnog djela” u vezi sa krivičnim djelom “Ubistvo” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Falsifikovanje isprave” propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Pretresi su na nekim lokacijama još uvijek u toku zbog čega će o konačnom ishodu pretresa iz SIPA-e saopćiti kasnije, prenosi portal Klix.ba.

Za sada je slobode lišeno pet osoba, koje su sprovedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Kako je za Klix.ba nezvanično potvrđeno, jedna od uhapšenih osoba je Milan Matković, o čijim kriminalnim djelima je danas pisala Istraga.

Riječ je o jednom od najtraženijih narko dilera na Balkanu koji je već osuđivan u BiH zbog trostrukog ubistva. No, nakon izlaska iz zatvora se očigledno vratio mafijaškom životu.

(StarMo)