Naslovnica BiH Akcija “Rez” u Sarajevu: Našli mu pušku, municiju i bombu

Akcija “Rez” u Sarajevu: Našli mu pušku, municiju i bombu

134
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela za koja su osumnjičene uhapšene osobe u akciji kodnog naziva “Rez”, na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u srijedu je izvršen pretres kuće i pratećih prostorija vlasništvo R.S. u ulici Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti: automatska puška sa preklopnim kundakom, više različitih dijelova oružja, 572 komada puščanih i pištoljskih metaka različitog kalibra, četiri uloška za pancir, okvir za pištolj i ručna bomba.

Po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istoga dana u 18,20 sati slobode je lišen R.S., rođen 1957.godine u mjestu Rasno, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(StarMo)