Naslovnica BiH Ahmetović: Sankcije nisu dovoljne, Dodika treba smijeniti!

Ahmetović: Sankcije nisu dovoljne, Dodika treba smijeniti!

136

Berlin — Adis Ahmetović, izvjestitelj Bundestaga za Zapadni Balkan bio je gost u emisiji “Centralni dnevnik” na Face televiziji.

Tokom gostovanja, osvrnuo se na sastanak Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije.

“Evropa je registrovala Dodikov sastanak s Putinom i uskoro će doći odgovor na to. Dodik je pokazao da je Putinova produžena ruka u BiH. Ako Dodik misli da je Rusija bolji partner, onda mora dobiti jasan odgovor EU”, istakao je Ahmetović.

Podsjetio je i na Dodikovu uvredu na njegov račun te se osvrnuo na sankcije Rusiji za koje nije u potpunosti jasno da li ih je BiH uvela jer Milorad Dodik kao član Predsjedništva ne priznaje sankcije.

“Ja sam u grupi demokrata, Dodik u grupi autokrata i vidjet ćemo ko će prvi doći na cilj. Da je Dodik u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, bio bi gotov, izgubio bi političku funkciju. Je li Dodik ruski čovjek ili nije? Nego šta je. Samo dvije zemlje u Evropi se nisu odlučile za sankcije Rusiji: Srbija i BiH. Sankcije protiv Dodika više nisu dovoljne. Jedino što sada može Schmidt jeste da skine Dodika s funkcije. Nije pitanje da li je moguće da Schmidt to uradi, pitanje je da li hoće i ima li podršku za to”, naveo je tokom gostovanja na Face-u.

(StarMo)