Naslovnica Politika Afera “Prisluškivanje”: Dodik kaže da “nije dobio poziv”…

Afera “Prisluškivanje”: Dodik kaže da “nije dobio poziv”…

368
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik nazvao je “spekulacijama” tvrdnje da je jutros trebao dati izjavu istražiocima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u istrazi o navodnom prisluškivanju opozicije u RS.

Nikakav poziv, kaže, nije dobio. Dodik je u izjavi novinarima dodao da mu “nije problem dati izjavu, ali da poziv nije dobio”.

Rekao je da “mediji održavaju tu temu”.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković podnio je 25. maja deset krivičnih prijava, između ostalog, i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS te nabavke pokretne bolnice.

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, “neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja”.

Stanivuković je tada u izjavi novinarima ustvrdio da je Dodik “javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS” te najavio da će, ako ne bude pozvan da da’ izjavu, iznijeti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju”.

(StarMo)