Naslovnica Politika Afera “Julienne Bušić”: Plenković kaže da “nije znao”

Afera “Julienne Bušić”: Plenković kaže da “nije znao”

581
Andrej Plenković

Zagreb — Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković poručio je u četvrtak kako “nije znao” za video poruku podrške Julienne Bušić predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, dodavši kako je njenu potporu primio na znanje te da nema drugih komentara.

“Ovo je drugi krug kampanje u kojoj brojni ljudi iz političkog i javnog života izlaze u javnost i daju potporu. Primio sam na znanje tu potporu i nemam drugih komentara”, kazao je Plenković nakon što je u Vladi predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe.

Poruka podrške Julienne Bušić objavljena je na službenoj internetskoj stranici predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Na pitanje može li podrška Julienne Bušić naštetiti odnosima SAD-a i Hrvatske, i bi li ju on kao premijer prihvatio i javno reklamirao, Plenković nije želio odgovoriti.

Julienne Bušić sudjelovala je u otmici američkog putničkog aviona 1976., zbog čega je bila osuđena na doživotni zatvor. Puštena je iz zatvora 1989. nakon 13 godina provedenih iza rešetaka.

(StarMo)