Naslovnica Region Afera INA: Predsjednik Uprave podnio ostavku

Afera INA: Predsjednik Uprave podnio ostavku

111

Zagreb — Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, objavila je kompanija INA – prenosi HRT.

“Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju”, kaže se u obavijesti Ine objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Dodaje se da će Fasimon nastaviti obavcljati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegova nasljednika “kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva”.

Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, kazao je da su “Škugorovi postupci vrijedni su prijezira i ne predstavljaju identitet Ine”.

– To nije INA, to nismo mi. Ponosan sam na naša zajednička postignuća u proteklom desetljeću i unatoč činjenici da nisam imao nikakve veze sa Škugorovim kriminalom ili bilo kojim drugim nedjelom, kao odgovoran čelnik tvrtke moram snositi moralnu obvezu za cijelu Inu. Samim time, ispravna stvar koju sada mogu učiniti jest ponuditi ostavku”, rekao je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

Afera u INA već neke vrijeme trese Hrvatsku. Alarm su upalile banke koje su detektirale sumnjive račune. Nakon toga osumnjičenima je blokiran najveći iznos u hrvatskoj povijesti, čak 813 miliona kuna. USKOK procjenjuje da je šteta koja je malverzacijama s plinom počinjena INA-i još i veća i da iznosi preko milijardu kuna!

(StarMo)