Naslovnica Region Abazović podržao Vučićevu ideju: Nije to stvaranje Velike Srbije!

Abazović podržao Vučićevu ideju: Nije to stvaranje Velike Srbije!

129
Dritan Abazović

Podgorica — Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se “zalaže za regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan” i ocijenio da bi “Kosovo imalo najveću korist od učešća u njoj”, prenosi Kljan Kosova.

Kosovo i Crna Gora odbili su učestvovati u Otvorenom Balkanu, a Dritan Abazović je u intervjuu Kljanu Kosova rekao da je Otvoreni Balkan “osmišljen tako da obuhvati šest zemalja Zapadnog Balkana”.

“Otvoreni Balkan je napravljen za šest država, nije pravljen za pet i po ili tri i po države, već za šest. Svako ko učestvuje predstavlja sebe i svoju državu. Moje mišljenje, možda griješim, jeste da je najveći interes u regionu da Kosovo bude u svakoj regionalnoj inicijativi“, rekao je Abazović, prenosi Kosovo online.

Abazović je rekao i da tvrdnje da je Otvoreni Balkan inicijativa Aleksandra Vučića za stvaranje Velike Srbije, “nemaju smisla s obzirom na to da u tom projektu učestvuje i Albanija”.

“Najvažnije je da se poveća povjerenje između država u regionu, i da bi se to desilo mora postojati komunikacija, a to se dešava samo dva puta godišnje – u Berlinu i Beču gdje smo se sreli sa premijerima prošlog juna, gdje se razgovara i popije kafa, i niko više ni sa kim ne komunicira. Mislim da je to pogrešan način. Ne znam ko je taj koji voli da čeka na granici, ne govorim samo o turistima sa Kosova u Crnoj Gori, već i o građanima Crne Gore koji žele ići u Srbiju ili bilo gdje u regionu”, kazao je Abazović.

(StarMo)