Naslovnica Region Abazović: NATO i nezavisnost CG neupitni

Abazović: NATO i nezavisnost CG neupitni

331
Dritan Abazović, foto: RSE

Podgorica — Sa nacionalnim interesima Crne Gore nema kompromisa i ona se može razvijati samo kao građanska država, orijentisana da što prije postane članica Evropske unije, poručio je na konferenciji ze medije u utorak lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, dodajući da su NATO status i crnogorska nezavisnost neupitni.

„Od tih postulata nema odustajanja niti milimetar. Kome do takve države nije, ne može biti partner koalicije Crno na bijelo. Crna Gora nikada neće postati srpska Sparta, ni pokrajina Velike Albanije ni Velike Srbije niti bilo koje države“, jasan je Abazović, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Demokratski front, jedan od konstituenata koalicije Za budućnost Crne Gore oštro se protivio ulasku u NATO Crne Gore i nerijetko su poručivali da će to pitanje da preispitaju kada dođu na vlast. Na pitanje Radio Slobodne Evrope da li dogovor tri koalicije po pitanju poštavnaja sporazuma znači i neupitnost NATO statusa ovako odgovara potvrdno.

„To apsolutno znači NATO status. To su naše međunarodne obaveze. Ne možemo graditi ozbiljnu državu, a da se ponašamo neozbiljno u međunarodnoj politici. To se neće desiti dok se ova koalicija bude pitala. To pitanje se više potencira u Crnoj Gori, nego međunarodnoj zajednici“, dodaje Abazović. I naglašava da nema promjena spoljnopolitičkog kursa, samo poboljšanja segmenata u spoljnoj politici.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)