Naslovnica Izdvojeno A sad, na redu je Slovenija

A sad, na redu je Slovenija

710
foto: Facebook

Mostar — Nakon velikog uspjeha i osvajanja čak sedam zlatnih medalja na Balkan Open šampionatu u body buildingu i fitnessu, održanom prije šest dana u Srbiji, članovi bh. tima intenzivno se pripremaju za naredni veliki izazov – Svjetsko takmičenje, koje će 19. oktobra biti održano u Sloveniji, u okviru međunarodne IBFF federacije.

Riječ je o najjačem i zadnjem takmičenju u okviru navedene svjetske body building i fitness federacije u ovoj sezoni.

Što se tiče članova bh. tima, ovo takmičenje predstavlja prekretnicu i u još jednom smislu: bit će ovo posljednji put da se Elma Škaljić, inače predsjednica bh. ogranka IBFF-a, takmiči u amaterskoj konkurenciji, jer već od naredne godine kreće sa nastupima na profesionalnom nivou, nakon što je upravo na takmičenju u Srbiji osvojila titulu apsolutnog ženskog šampiona, čime je osvojila prestižnu međunarodnu Pro Card profesionalnu licencu. Ujedno, Elma Škaljić je trenutno jedina takmičarka iz BiH koja trenutno posjeduje prestižnu pro-kartu svjetske fitness federacije WFF.

Iz bh. tima se zahvaljuju Sportskom savezu Grada Mostara, na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljem, članom Upravnog odbora SSGM-a, Adilom Šutom, generalnim sekretarom Mirjanom Bošnjak, te glavnim sportskim menadžerom saveza, Dženanom Šutom. Posebno se zahvaljuju predsjedniku Senadu Kevelju lično, koji je, kako ističu, preduzeo dodatne napore da reprezentacija BIH otputuje na takmičenje u Beograd, te da može nastupiti u Sloveniji. Na tom svjetskom takmičenju, boje BiH braniće Elma Škaljić, Igor Koluder i Borislav Stjepanović.

Članovi bh. tima takođe se zahvaljuju i Branku Todoroviću, te Nusretu Nuni Čustoviću, konsultantima ekipe, te fizioterapeutu Almedinu Zolju. Nesebičan doprinos u realizaciji odlazaka na takmičenje dao je i Ridvan Şimşek. Zahvaljuju se i ogranku NABBA WFF federacije Srbije.

(StarMo)