Naslovnica Region A ko će ga pitati? Vučić “neće pristati” na sankcije protiv Dodika...

A ko će ga pitati? Vučić “neće pristati” na sankcije protiv Dodika i RS!?

231
Aleksandar Vučić

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je, nakon sastanka sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kako “dok je on na čelu Srbije neće se pristati na sankcije protiv entiteta Republike Srpske ili Dodika”.

Vučić je naveo kako je večeras od onoga što mu je prenio Dodik “razumio nekoliko važnih stvari”.

“Dodik je kazao da ne postoji hir RS da pravi probleme bilo gdje i bilo kome. Za mene je važna poruka Dodika da, ukoliko bi se riješili problemi, da je spreman da razgovara i da institucije rade bez problema. To lišava sve one koji kažu da su Dodik i RS krivi – da im uzima argument. Rekao sam da je veoma važno, bez obzira što dođe hiljadu pogrda iz Sarajeva, da razgovaramo sa Bošnjacima. Da se ostavimo snova u kojima jedni pobjeđuju nad drugima. Mi pobjeđujemo samo dok razgovaramo”, poručio je Vučić.

Srbijanski predsjednik je otkrio kako je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine prenio nekoliko “važnih poruka” od ljudi iz Evrope i svijeta.

“Rekao sam mu i šta mislim. Spreman sam da ponovo dođem u Banjaluku i da pokažemo da RS nije izvor problema nego da smo svi spremni razgovarati”, jasan je bio Vučić.

(StarMo)