Naslovnica BiH 70 godina konjičkog Igmana: “Kao švicarski sat”…

70 godina konjičkog Igmana: “Kao švicarski sat”…

740

Konjic — Obilježavanje 70. godišnjice kompanije za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic počelo je održavanjem Međunarodnog panela “Globalno tržište vojne industrije – trendovi i analize” na kojem su federalni premijer Fadil Novalić i direktor kompanije Đahid Muratbegović, sa poslovnim partnerima iz Amerike, Azije i Evrope, naglasili da je „Igman“ razvio proizvod, municiju prepoznatljivu i na zapadnom tržištu.

Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu “Igmana” na uspjehu, navodeći da je 70 godina “zaista dug životni vijek”.

“Sve je to pitanje menadžmenta i liderstva. Direktor izvrsno vodi ovu kompaniju i to se vidi, što nije slučaj sa svim kompanijama u namjenskoj industriji” – kazao je Novalić.

Vlasnik Global Ordnance LLC Sarasota Marc Morales, kazao je kako ‘Igman’ ima neprevaziđenu sposobnost da odgovori na striktne zahtjeve koje Sjedinjene Američke Države postavljaju u smislu proizvoda.

Odličnu saradnju pohvalio je i vlasnik vojne kompanije „ MF 300“ Tarik Ezzat, kao i vlasnik firme EMCO Emilian Gebrev.

“Nema druge fabrike u svijetu koja tako kvalitetno radi svoj posao. Uspjeh kompanije je što uposlenici rade kao ‘švicarski sat’. Smjena generacija i napredak tehnologija su na veoma dobar način integrisani u obavljanje ove djelatnosti” – kazao je Gebrev.

(StarMo)