Naslovnica Život 52 muzičara na Novogodišnjem koncertu u Mostaru

52 muzičara na Novogodišnjem koncertu u Mostaru

344
foto arhiva

Mostar — Simfonijski orkestar Mostar i ove godine organizira Novogodišnji koncert koji će se održati u ponedjeljak, 20. 01. u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u 19 sati.

Koncert će okupiti 52 muzičara iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banja Luke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda, koji će, predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem, “donijeti hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice”.

Slušatelji će moći uživati u uvertiri “Šišmiš”, koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski simfoničari ove godine obećavaju vrlo zanimljiv program. Atrakcija koncerta je skladba “Typewriter”, koju će na pisaćem stroju, uz pratnju orkestra, izvesti timpanist Dario Kos, priopćili su iz Simfonijskog orkestra.

Solistica na koncertu je i sopranistica Ivana Duvnjak iz Zagreba.

“Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru”, navode organizatori.

Ulaznice po cijeni 15 i 10 maraka mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13 do 20 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.

 

(StarMo)