Naslovnica Mostar 300 hiljada KM za stomatološku zaštitu djece sa posebnim potrebama

300 hiljada KM za stomatološku zaštitu djece sa posebnim potrebama

516
sa press konferencije u ZZO HNK

Mostar — Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru potpisali su danas Ugovor o pružanju usluga stomatološke zdravstvene zaštite za djecu s posebnim potrebama za 2020. godinu.

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak istakao je kako je potpisivanje ovoga ugovora “veliki korak i napredak u pružanju stomatoloških usluga djeci s posebnim potrebama u Hercegovačko –neretvanskoj županiji/kantonu”.

“Evo, nakon što je Upravno vijeće Zavoda donijelo odluku o izdvajanju 300.000 KM za pružanje usluga stomatološke zdravstvene zaštite djeci s posebnim potrebama danas smo tu zbog potpisivanja Ugovora između Zavoda i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i početka bolje budućnosti ove skupine osiguranika” – kazao je direktor Bošnjak.

Dodao je kako “jako sretan jer su Zavod, Dom zdravlja Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru zajedničkim naporima iznašli cjelovito i kvalitetno rješenje”.

Direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof. dr. sc. Ante Kvesić, kazao je kako je SKB Mostar ovu priču, zajedno sa svojim liječnicima, započeo iz empatije koja se na inicijativu Zavoda zdravstvenog osiguranja i uz pomoć Medicinskog fakulteta i Doma zdravlja današnjim ugovorom postavila na ispravan i sustavan način. Prof. dr. sc. Ante Kvesić zahvalio se svim sudionicima zdravstvenog sustava koji su sve ove godine radili sve što su mogli za ovu djecu, jer ova djeca moraju imati sva prava kao i svi drugi osiguranici.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Milenko Bevanda, je kazao kako je današnji dan “jedan od posebnih dana za njega i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru”.

(StarMo)