Naslovnica Politika Sanders preživo srčani udar

Sanders preživo srčani udar

913
Bernie Sanders

Washington — Jedan od američkih demokratskih kandidata za predsjednika SAD, Bernie Sanders, pretrpio je srčani udar, objavili su u petak njegovi liječnici, opisujući njegovo zdravstveno stanje “u puno ozbiljnijem svjetlu, nego li je to bilo ranije”.

Sanders (78) naglo je u utorak otkazao sve izborne događaje nakon što je osjetio snažnu bol u prsima. Potom je bio podvrgnut hiruškom zahvatu kojim se tretirala blokirana arterija te su mu ugrađena dva stenta koja su pomogla otvoriti krvnu žilu – javlja Index.hr.

Nekoliko sati kasnije njegova je kampanja ponovno pokrenuta, a njegova je supruga u četvrtak objavila da će Sanders sudjelovati u četvrtoj demokratskoj raspravi 15. oktobra.

No u petak, nakon što je Sanders napustio bolnicu, njegovi liječnici koji su obavili liječenje prikazali su slučaj u puno ozbiljnijem svijetlu.

“Nakon što je na otvorenome doživio jaku bol u prsima, senatoru Sandersu dijagnosticiran je infarkt miokarda”, naveli su u izjavi Arturo Marchand i Arjun Gururaj koristeći se medicinskim terminom za srčani udar.

(StarMo)