Naslovnica BiH 17 godina od pogibije makedonskog predsjednika kod Mostara

17 godina od pogibije makedonskog predsjednika kod Mostara

324
foto: arhiva - ilustracija

Stolac/Mostar — Polaganjem vijenaca pored Spomen-obilježja na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije predsjednika tadašnje Makedonije Borisa Trajkovskog.

Trajkoviski je stradao zajedno sa ostatkom posade u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar – javkja N1.

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici i delegacije, a uime Vlade Federacije BiH i premijera FBiH Fadila Novalića, vijenac je položio sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti Alden Kajtaz.

Komemorativnoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Trajkovski je tokom predsjedničkog mandata predano radio na prijemu Makedonije u NATO, kao i na približavanju članstvu ove zemlje Evropskoj uniji. Radio je i na produbljenju odnosa naših zemalja, kao i na stabilnosti i prosperitetu cijele regije.


 

(StarMo)