Naslovnica Mostar 14. februar: Obilježen Dan oslobođenja Mostara

14. februar: Obilježen Dan oslobođenja Mostara

484

Mostar — Članovi mostarskog UABNOR-a i ove godine su obilježili Dan antifašizma, odnosno Dan oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu.

Dvodnevno obilježavanje je okončano danas, centralnom manifestacijom polaganja cvijeća na Partizanskom groblju u Mostaru – piše Oslobođenje.

Danas je organizovan niz prigosnih dešavanja. Jutros je u holu Narodnog pozorišta Mostar otvorena izložba “Mostar u borbi za slobodu”, nakon čega je na programu bila svečanost “San o slobodi” u velikoj sali Pozorišta.

Na Partizansko grobljo smo zbog pandemije i nepovoljnih vremenskih uslova odlučili da dođemo u manjem broju, kako bi poližili cvijeće. Međutim, imali smo nesporazum sa policijom, tako da nismo mogli svi doći, iako je sve proteklo bez većih zadržavanja. Došli smo, položili cvijeće i sjetili se prošlosti. Događaj su prošle godine obilježili incidenti, kada su na prisutne bačene kamenice i baklja uprkos velikom broju policijskih snaga. Ove godine također veliki broj policajaca osiguravao događaj, a incidenata nije bilo, rečeno je iz mostarskog UABNOR-a.

(StarMo)