Naslovnica Region 11 tijela u masovnoj grobnici kod Vukovara

11 tijela u masovnoj grobnici kod Vukovara

92
foto arhiva

Vukovar — U masovnoj grobnici u blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba za koje je “preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata” – javlja HRT.

Posmrtni ostaci pronađeni su u masovnoj grobnici na području između sela Pačetin i Bobota javilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Nakon što su na navedenoj lokaciji, na kojoj se nalazi ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba.

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostatak, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost, priopćeno je.

Nastavlja se i pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu.

(StarMo)