Naslovnica Mostar 100 dana mandata: Kordić “apsolutno zadovoljan”…

100 dana mandata: Kordić “apsolutno zadovoljan”…

339
Mario Kordić

Mostar — Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milion, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donešene, ponovo staviti na temu i uskladiti sa zakonima – kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić u povodu 100 dana svog mandata.

Ocijenio je kako je “mnogo toga urađeno”, te kako je “zadovoljan smjerom u kojem se ide”.

– Urađeno je puno posla, radi se puno. Puno stvari koje možda ljudi ne vide ovaj čas na terenu rade se u administraciji, preustroj, novi postupnici i sve ostalo što bi trebalo vrlo brzo biti vidljivo i na terenu kao konkretan učinak. Sve u svemu sam zadovoljan u kom smjeru idemo. Pozivam i građane ovim putem, da se svi uključimo u sređivanje našeg grada te da budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo – poručio je gradonačelnik.

Povodom 100 dana od izbora gradonačelnika Mostara, u ponedjeljak je održana ekološka akcija uređenja mostarskog parka “Trimuša”.

 

(StarMo)