Naslovnica Izdvojeno 1. mart u Mostaru: BiH ima svoju tradiciju…

1. mart u Mostaru: BiH ima svoju tradiciju…

701

Mostar — U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u nedjelju, 1.marta, u Mostaru je održan svečani prijem pod pokroviteljstvom zastupnika u Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Edina Mušića i predsjedavajućeg Skupštine HNK Šerifa Špage.

Obraćajući se okupljenima iz političkoga, kulturnoga i vjerskoga života, u Kongresnoj dvorani zgrade federalnih institucija u Mostaru, zastupnik Edin Mušić je podsjetio kako se u Mostaru već tradicionalno obilježava Dan nezavisnosti “kao jedan od dva najvažnija datuma države BiH”.

-BiH ima svoju tradiciju, to je država koja je stabilna i opečaćena, a ono na čemu treba poraditi jesu unutarnji odnosi. Što prije shvatimo da trebamo biti u funkciji ove države to će i ona biti prosperitetnija za dobrobit svih onih koji u njoj žive – poručio je zastupnik u Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić te svim Bosancima i Hercegovcima u domovini i dijaspori čestitao 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući županijske Skupštine Šerif Špago podsjetio kako je danas 28. godina od referenduma na kojem su građani BiH izišli i odlučili, odnosno, dali legitimitet da BiH u budućnosti bude nezavisna i samostalna država.

-Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine proveden je, uz strogo poštivanje Ustava BiH i međunarodnog prava, zbog čega su sve države svijeta priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu zemlju – istaknuo je Špago i poručio kako je “sada do politika da izgrađuju BiH po mjeri svih njezinih građana”.

Prije svečanog prijema, upriličeno je polaganje cvijeća i odana počast poginulim borcima na Šehitlucima u Mostaru.

(StarMo)